Direkte sending gir ikke alltid best kvalitet

Har under noen oppdrag i det siste benyttet meg av direktesending via iPhone og iPad. Trådløs (kun 1D til iPhone) eller via kabel fra kamera til iPad. Med kabel kan jeg benytte alle kamerahusene og rett inn på iPaden. Dessverre er jeg ikke helt fornøyd med resultatet hver gang. Det er to ulike saker som bekymrer meg litt, det første er kvaliteten på de bildene jeg sender inn, det andre er at nettverk faller ut når det er mange samlet eller mye TV i nærheten.

Kvaliteten på bildene.

På Glava Tour of Norway var jeg på målgang og skulle fotografere, sol og sol og mere sol. Deilig varmt og godt, men bildene er ikke alltid like lette å få gode med lyset. Noe som gjør det til en utfordring med liten skjerm å få bildene bra i solen. Det andre er at det er ikke alltid så lett bak på en Canon 1D III og se om bildet er helt skarpt, ikke så lett å se på iPhonen heller. Resultat var at noen uskarpe bilder ble sendt, men slikt skjer og nye bedre bilder kan sendes etterpå. Her er et par eksempler:

Da er det slutt på å legge ut dårlige bilder. Men det ble da noen som ble greie også:

Nettverk og trådløse sendere

Dekket fotballkampen Norge – England og der ble det umulig å sende via mobilt bredbånd. Med ca 22.000 på plass, pluss TV og andre fotografer og journalister gikk jo nettet nesten ned hele tiden. Prøvde å sende over trådløst (ruter) og via mobilt bredbånd opp, men det var treeegt. Opplevd det samme under en pressekonferanse som det var mye TV tilstede på. Da må man gå for kabel helst i både bildeoverføring og internett tilkobling.

Nå testes nytt system ut. Lastet ned Photo Mechanic og skal teste litt tagging og beskrivelser der. Da blir det med Mac og sending via den på flere jobber. Her kan man nemlig laste ned bilder tagget i kamera og ikke alle med en gang. Noe som ikke er mulig med Lightroom. Enkel bildebehandling blir i Lighroom videre før bildene sendes til mottaker. Har ikke tenkt å gi opp systemet via iPhone ennå, skal litt mer trening før bruk igjen i felt.

Da er Norge – Kroatia neste store test på lørdag, da med Mac og Ullevål sitt pressenettverk!

Her litt behind the scenes fra Glava:

/Pål

Reklamer

~ av palbergstad den 28/05/2012.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: