Synkrone kameraklokker

Har du flere kamerahus? Kommer bildene hulter til bulter når du importerer dem? Årsaken er mest sannsynlig at klokkene går ulikt.  Husk å først velge tidsvisning i bildeprogrammet ditt og ikke navn, filstørrelse eller annet. 

Dette gjelder også om du benytter telefonen, mindre kameraer som Ixus eller andre enheter som kan ta bilder. Skal du samle alle bildene i en mappe fra hytteturen eller bursdagen, kan det være greit å få bildene i riktig rekkefølge. Ellers kan peiskosen komme før skituren, da blir det fort tullball. 🙂

Husk også at nå lørdag gikk vi over til sommertid, har du ikke stilt kameraet ennå er det på tide å gjøre det samtidig. En time frem, altså 12 blir til 13.

Satt på terrassen i det fine været og justerte klokkene, så her er en liten oppskrift på hvordan jeg gjorde det på Canon sine kamerahus.

Slå på kameraet og trykk på menyknappen på kameraet. Da kommer du inn i menyvalget.

I menyvalget vrir du på hjulene så du kommer til klokken.

Her stiller du inn lik tid, helt ned på sekundet på alle enhetene dine.

Her går to av husene likt ned på sekundet. Dersom jeg tar bilder med begge kameraene, eller bruker noen på fjernutløser, vil bildene dukke opp i riktig rekkefølge i for eksempel Lightroom eller Aperture.

Reklamer

~ av palbergstad den 27/03/2012.

2 kommentar to “Synkrone kameraklokker”

  1. Et annet tips er å synkronisere kameraklokka mot datamaskinen, som igjen er synkronisert med en tidsserver som er helt nøyaktig. Da får du nøyaktighet ned på ti- eller hundredelet.

    Det går i alle fall an hvis du kobler et Canon-kamera til datamaskinen og bruker programvaren som fulgte kameraet fra produsenten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: