Dance2Pole – en wordpressmal settes opp

Driftige damer, gode ideer, nye bekjentskaper og selskapsdans møter polefitness! Det er vel noe av bakgrunnen for det nye selskapet Dance2Pole DA. En av dem er min samboer, bare så det er sagt. Dersom du skulle føle det er noe egenreklame i denne teksten så er du advart! Les litt om hvorfor nettsiden deres ble WordPress drevet.

Jeg havner ofte i skuddlinjen i fimaene hennes når det kommer til foto og nettsider. Kanskje ikke så rart? Hun driver også danseskolen House of Ballroom DA med Gyda Bloch Thorsen – ja hun fra Skal vi danse på TV2. Denne gangen trengte de en ny nettside til domenet www.dance2pole.no. Etter å ha endret min egen nettside fra Dreamweaver designet, til WordPress (WP) drevet, foreslo jeg det samme for dem. Nå har de også fått med seg Kim-Yvonne Myrvang, som poleeksperten, noe som betyr at de er flere som kan legge ut materiale underveis. Dette gjorde at en tilgjengelig plattform måtte være basisen for nettsiden.

Fordelen med WP slik jeg ser det er:

–       Etter installasjon på webhotellet er de ganske selvhjulpne

–       Når malen er funnet kan de selv endre deler av designet

–       Kan endre tekst selv, når som helt og hvor som helst med en internetttilgang

–       Laste opp bilder ved behov selv

–       Lage nyhetsinfoer på nettsiden selv

Ofte er det jo slik i en gründerfase at man ikke har penger eller ressurser til å sette opp store og flotte nettsider med en gang. Erfaringene våre fra Ballroom var at enkle sider som er lette å navigere i gjør at både kunder og de viktige potensielle kundene finner lett frem. I Ballroom endte vi aldri opp med store flotte nye sider, årsaken var blant annet tilbakemeldingene fra kundene. Men nå er de også på vei over i WP format for å forenkle driften.

Her er et snapshot av den malen det endte med og slik den så ut når jeg overleverte den til dem. Da var den ikke ferdig, men klar for mer bearbeiding hos dem.

Nettadresse og webhotell

Nettadressen er den du må ha for å komme til selve nettsiden, som (en kjent adresse) www.vg.no eller i dette tilfellet www.dance2pole.no.

En .no adresse krever registret firma med organisasjonsnummer for å få. En .com kan alle få, men en .no adresse gjør det mer nasjonalt. Og det passer bra for et selskap med norske aktiviteter.

Vi kjører Domeneshop på alle våre domener og webhotell. Dette fungerer svært bra synes vi. I tillegg er det ikke så vanskelig å sette opp WP i deres system. Man må ha medium webhotell hos dem for å kjøre WP kombinasjonen. Dette har med php og MySQL å gjøre. Ja akkurat ja, det ja, selvfølgelig, tenker du nok nå! Ikke noe å bry seg om! Dette tenker systemene på av seg selv og ikke noe vi behøver å bry oss om. Jeg kan ikke så mye om det…

Etter at de flotte damene har jobbet litt med siden ser den nå slik ut:

Den er ikke ferdig ennå, men hva synes du så langt?

Litt opplæring av dem var alt som skulle til, så er de i gang med å tilpasse siden og legge til menyer, undermenyer og lage ”poster” og ”pager”. Blir spennende å se hva det endelige resultatet blir.

Pr nå er de fleste bildene som ligger der tatt av meg. Ryktes at de skal i et større studio og få tatt noen flotte i «stanga» etter hvert. Disse bildene ble tatt på location med nytt mobilt blitzutstyr. Hadde nettopp fått nye stativ med paraplyer hvor man kan bruke Canon sine blitzer, noe som gjør det meget mobilt. Men mer om det blir i en annen bloggpost.

Men hva synes du om wordpress som publiseringsmal? Og ikke minst, hva synes du nå om damenes www.dance2pole.no side: – Er de på rett vei, får du lyst til å trene hos dem?

Husk alle bilder er det copyright på og tilhører meg etter «lovteksten»… 🙂

Reklamer

~ av palbergstad den 15/07/2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: