Dukk, de skyter…

…og går på ski!

Siste konkurransen i IBU World Cup Biathlon, skiskyting, var i Holmenkollen i mars. Jeg var der og dekket dette for Stella Pictures og prøvde ulike metoder for sendig av bilder. Både iPad, Mac og Eyefi ble testet. Her kommer en kort oppsummering med noen bilder.


Fotografer sammen med den totale vinneren Tarjei Boe.


Som eneste fotograf fra Stella Pictures prioriterte jeg å holde meg i stadionområdet. Dette for å få bilder av starten, litt skyting, skigåing og målgang.


Venter på løpsstart. Start nede til venstre, skyting i midten, passering til høyre og målgang helt til høyre. Løp mellom stedene for å få best bilder.

 
Lørdag – iPad test

For å sende bilder raskt av starten ble 1DIII satt opp med CF kort på RAW og SD med jpeg medium. 5DII med RAW + jpegM. Jpeg bilder ble lastet inn via camera connection kit til iPad, tekstet og behandlet med Filterstorm og sendt via mobiltbredbånd til FTP serveren. Dette tok litt tid når det var jaktstart, det ble mange bilder da de startet med en tidsperiode mellom seg.

Dette var ikke optimalt. Kun starten ble sendt på denne måten. De første løperne var på vei tilbake før alle startbildene var sendt. Resten av jaktstart damer ble sendt via Mac mellom kvinner og menn. Menn ble sendt etter løpet. Dette var ikke bra da vi ønsket rask levering av bilder til nettaviser underveis. Og kvalitetsbilder til trykk litt senere pga deadliner.

 

Søndag – direktesendte bilder

Søndag samarbeidet Stella «kontoret» og fotografen (les: meg) enda bedre enn dagen før. 1DIII ble satt opp med CF i RAW og SD med Eyefikort. Eyefi ble satt opp til å sende direkte til FTP serveren via mobiltbredbånd. Bilder ble valgt med låseknappen.

Les også om Eyefi til iPad og WiFi i tidligere blogg innlegg.

Dette krevde flere ting:
1. Bildene må være «gode» når de blir tatt. Det er ikke mulig å beskjære eller etterbehandle bildene.
2. Teksting må gjøres av «kontoret». Dette ble håndtert av Pål i Stella.

Bilde av opplegget med kamera, Eyefi kort, Netcom ruter og batterier.


Positivt!
Dette fungerte overraskende bra, over 200 bilder ble sendt på denne måten i løpe av søndagen. Disse ble pushet videre med en gang de var tekster. Dette lover godt for videre sportssatsning, ulike løsninger på å sende bilder avhengig av tidsaspektet.

Ulempen er at Netcom ruteren ikke fungerer like bra innendørs. Da stoppet sendingen og ved test på pc sier den at den ikke er koblet opp mot internett. Telenor sin dekning på mobil er bra på samme sted. Dette kan skape utfordringer ved bruk innendørs. Dette gjenstår å teste i Kristiansand helgen 1.-3. april. Da er det livesending for Norges Badminton Forbund hele helgen.

 

Her er noen av bildene fra helgen (klikk på bildet og det blir større):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle foto copyright Pål Bergstad!

Reklamer

~ av palbergstad den 26/03/2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: