Ny multimedia: – Fokus på dans!

Første stillbilde, video og lyd-multimedia til reelt bruk. Vårballet til Asker og Bærum Ballroom var den reelle testen hvor «varene måtte leveres»…


Jeg er så heldig at jeg får være med på suksessen til House of Ballroom. For min del har det vært som fotograf på enkelte event og webdesigner for nettsidene deres. Nå også med video, 5DII kameraet hadde sin ildprøve på vårballet 9. mai.

Danserne

Her ser vi de flotte danserne sammen med instruktører. (c) Foto: Pål Bergstad

Utrustet med 5DII med 17-40 f4 L og 1DIII med 24-105 f4 L IS og blitz, gikk jeg løs på oppgaven. Med over 50 dansere og 100 venner og familie som så på, var det bare å gå igang uten å forstyrre for mye. Og ja(!), foreldrene/foresatte har godkjent at bilder og video legges ut  på nett.

Her kan du se endelig resultat som ble lagt på nettsiden til House of Ballroom:

Aperture

Bilder og video ble importert i Aperture (i Aperture Library), der ble stillbilder etterjustert med litt fargekorrigering og det ble lysnet litt på de som hadde behov. Første bilde ble korrigert og innstillingene lagret i presets med navnet «BALL». Neste bilde kunne da korrigeres med denne preseten og kun mindre justeringer var nødvendig. Dette fordi bildene ble tatt med mer eller mindre samme lysforhold.

presets

Her ser vi menyen for presets i Aperture.

Ferdig behandlet bilde i Aperture, klar for multimedia (c) Foto: Pål Bergstad

iMovie

Ja, jeg bruker faktisk iMovie. Programmet som følger med en Mac, jeg har ikke oppgradert til Final Cut eller andre profesjonelle videoprogrammer. Programmet er enkelt å bruke og det takler både bilder, video og ekstra lyd som sanger eller tilsvarende. Enkelt å klippe videosnutter man vil benytte av råmateriealet man har filmet. Overganger og tekst er enkelt å legg til. Når video og bilder er importert i Aperture finner man dem fort igjen i en egen mappe kalt Aperture-videoer, eller Aperture mappen for bilder. Sanger man har i iTunes kommer også lett opp. Jeg har en egen spilleliste med Creative Commens Lisensiert (CC) musikk som kan benyttes. Dette gjør det enkelt å legge til musikk uten copyright utfordringer. I tillegg er jeg så heldig at jeg får benytte en del av musikken til den norske artisten Achê.

Publisere til YouTube er også enkelt, en egen knapp sørger for det. Første gangen må du legge inn brukernavn også taster man passord ved hver enkelt opplasting. Husk bare at da blir filmen kun privat, gå så inn og velg offentlig visning om du vil den skal vises for alle.

iMovie

Her ser vi iMovie programmet, hvor bildet er lagt til og definert hvor lenge det skal vises.

Tips:

  • Ikke «crop», klippvekk for mye av bildet sideveis, og ha helst et horisontalt bilde. Enklere å lage effekten «Ken Burns» da. En glidning i bildet, inn, ut, sideveis, på skrå eller lignende. Se videoen for eksempel på effekten. Når man lager Ken Burns i iMovie kan man ikke gå utenfor bilderammen, og firkanten man benytter er låst i størrelsen som på bildet under. Her ser man at ikke hele bildet kommer med. Grønt er start og rødt er slutt på bevegelsen, her «zoomer» man inn i bildet.
Ken Burns

Grønt er start og rødt markerer slutten på bevegelsen

«Tekniske data» for de interesserte:

  • Bildene ble tatt med blender 4 og ISO 1600. Dette gjorde at jeg fikk lukkerhastigheter fra 160 til 250, nok til å fryse bevegelsene sammen med blitz.
  • Video ble tatt med blender 4 og lukker 1/50. 1920 x 1080 HD under opptak med 24 frames pr second.
  • Videoen ble omgjort til 960 x 540 for nettpublisering i iMovie.

Fakta om House of Ballroom:

Jeg nevnte suksessen til House of Ballroom tidligere i dette innlegget. For at du selv skal kunne bedømme min habilitet, så informerer jeg herved om at jeg er jeg sammen med den ene eieren (les: kjærest). De har utvidet fra Asker og Bærum til Bergen i tillegg, det har også vært avdelinger i Stavanger og Vesterålen i perioder.

Nina og Gyda

Her ser vi Gyda til venstre og Nina som er driver House of Ballroom. (c) Foto: Pål Bergstad.

Som de skriver selv:

Velkommen til House of Ballroom

Vi driver med selskapsdans som kjent fra Skal vi danse på TV2. Har du lyst til å lære dette bør du ta kontakt med oss for kurs og privattimer. Per dags dato har vi etablerte danseskoler på Stabekk og i Bergen. For å lese mer om danseskolen der du bor, klikk på stedsnavnet i hovedmenyen.

I tillegg til dansekurs kan vi tilby danseshow og events med kjente og profesjonelle dansere. Ta kontakt med oss!

House of Ballroom ble startet i 2006 av Gyda Thorsen, kjent fra Skal vi danse på TV2, og Nina Wiggen. Begge har lang erfaring fra internasjonal konkurransedans og danseinstruksjon. I tillegg benytter vi oss av andre gode og kjente instruktører på våre kurs og events.

Dansekursene våre passer for de fra 3 års alderen og oppover. Vi får mange spørsmål om passende alder og kan si at vi har hatt kursdeltagere fra 3 år til godt over 70 år på våre kurs. På voksenkursene Skal vi danse har vi fra 15 år og oppover. Alder er derfor ingen hindring, man kan også komme uten partner da vi rullerer på de «single» deltagerne.

Reklamer

~ av palbergstad den 14/05/2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: